Конкурси

Глобален натпревар за видео на млади - Гласајте сега!

Добивме над 400 видеа од целиот свет, со филм, анимација, песна и инспиративни приказни за активности за заштита на животот на нашата планета.

Повик за Конференција во Унгарија

Меѓународната конференција за млади „Where are you going, youth?” ќе се одржи на 22 ноември 2019 година во Унгарија.

КОНКУРС за учество во финансирање проекти за манифестацијата „Нов културен бран“ во 2019 година

Министерството за култура распишува КОНКУРС за учество во финансирање проекти за манифестацијата „Нов културен бран“во 2019 година.

Конкурс за студентска размена во Липецк, Русија

Во рамки на договорот за соработка со Липецкиот државен педагошки универзитет од Русија, Меѓународниот славјански универзитет распишува конкурс за доделување стипендии за студенти за студиски престој во Липецк, Русија.

Дополнување на Конкурс за доделување стипендии за академски студии од прв циклус во странство за академската 2019/2020 година

МОН објавува дополнување на Конкурс за доделување стипендии за академски студии од прв циклус во странство за академската 2019/2020 година.

Конкурс за упис на студенти за 2019-2020 на ФОН

Универзитетот ФОН го распишува конкурсот за упис на нови студенти во академската 2019/2020 година.

КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЈА НА ТЕМА РОДОВА ЕДНАКВОСТ И НАСИЛСТВО

Здружението на граѓани Гласен Текстилец го објавува конкурсот за прибирање на фотографии за фото – инсталација на тема родова еднаквост и насилство.